דף הבית » רשלנות רפואית » אי אבחון זיהום

אי אבחון זיהום

נפגעתם מאי אבחון זיהום?

אי אבחון זיהום או איחור באבחון זיהום יכול לגרום לחבלות קשות ולמוות.
לעיתים קרובות רופאים ו / או הצוות הרפואי מתעלמים מסימפטומים אופייניים לזיהום ומייחסים אותם למחלות אחרות. כך למשל הצוות הרפואי עלול לאבחן בטעות כאבים הנובעים ממקור של זיהום ככאבים הנובעים ממקור אורתופדי.
זיהומים מסוימים מחייבים טיפול מיידי לשם מניעת נזק בלתי הפיך ומוות.
אם נפגעתם מאי אבחון זיהום רצוי לפנות לייעוץ של עורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית.

רשלנות רפואית באבחון זיהום

 אי אבחון זיהום היא אחת הטעויות הנפוצות ביותר בתחום הרפואה. ההשלכה של אי האבחון היא שלא ניתן לתת טיפול מתאים למחלה. פעמים רבות ניתן לראות גם כי ניתן טיפול שגוי או תרופות שאינן מתאימות לסוג המחלה, פעמים מתן טיפול שגוי עלול להחמיר את מצב החולה, לגרום לו לנזק ואף למוות.
כשאנחנו הולכים לרופא אנו מאמינים כי הוא ידע לזהות ולאבחן את מחלתנו באמצעות הסימפטומים השונים. אנו שמים ברופאים את כל מבטחינו אך לפעמים הם שוגים והדבר עלול לעלות לנו ביוקר.
כולם יכולים לטעות, גם רופאים. אך כשמדובר בסימפטומים אשר מצביעים על בעיה מסוימת והרופא מתעלם מהם, מפספס אותם או מאבחן אותם שלא כשורה מדובר ברשלנות רפואית וזכותנו כמטופלים לתבוע אותם במידה ונגרם לנו נזק.
פגים הם המועדים ביותר ללקות בזיהומים שונים בשל היותם פגיעים כל כך. מחלקות הפגים בארץ מלאות עד אפס מקום, הצוות הרפואי פעמים רבות קורס תחת הנטל ועקב כך אנו יכולים לראות כי פגים רבים סובלים מזיהומים. פעמים אבחון הזיהום מאוחר מידי והנזק במקרים מסוימים הוא בלתי הפיך, למשל : אבחון מאוחר של זיהום בדם הוא הגורם מספר אחד לתמותה בקרב פגים וחולים ככלל.
כל אותן הסכנות העומדות בפני הפגים עומדות גם בפני אוכלוסיית המבוגרים. גם הם רגישים במיוחד לזיהומים שונים בשל גילם ואי אבחון זיהום בזמן עלול במהרה לדרדר את מצבם הבריאותי ואף לגרום למוות.
במקרה מצער אחד, ילדה כבת חמש חשה בכאבים ברגלה וחולשה כללית, כשהוריה בדקו אותה היה לה חום 39 מעלות והם החליטו להביאה למוקד הרפואי בעירם. האחות במקום בדקה אותה והפנתה אותם לרופא שבדק את הילדה וקבע כי היא אינה ערנית, חומה גבוה במיוחד, כדוריות דם אדומות נמצאו בשתן שלה ובטנה נפוחה.
הרופא המטפל נתן לה סירופ אופטלגין ושלח אותם לביתם לאחר שחומה ירד מעט. למחרת בבוקר הילדה איבדה שליטה על סוגריה, בכל גופה הופיעו כתמים כחולים ואובחן דם בפיה. לאחר זמן מה היא איבדה את הכרתה, הובהלה לבית החולים ושם נפטרה.
בבית החולים אובחנה הילדה כסובלת מדלקת קרום המוח על רקע דלקת ריאות חריפה. אם הרופא המטפל היה מאבחן נכונה את הממצאים במוקד הוא היה שולח את הילדה בוא ברגע לבית החולים שם הייתה מקבלת טיפול אנטיביוטי וחייה אולי היו ניצלים.
מן הממצאים היה יכול הרופא להבין שישנו זיהום בדם הילדה ומכאן היה עליו להסיק כי היא זקוקה לבדיקות דחופות רבות נוספות והיה שולח אותה לבית החולים. ההורים החליטו לתבוע את אותו הרופא בגין רשלנות רפואית.
תביעה בגין רשלנות רפואית צריכה להתבצע על ידי עורך דין אשר מתמחה ברשלנות רפואית, עורכי דין המתמחים בתחום בקיאים בתחום ובכוחם להניב תוצאות מתביעות כגון אלו. עורך הדין המתמחה ברשלנות רפואית מתעדכן כל העת לגבי פסיקה אשר יכולה להוות תקדים לתיקים נוספים, הוא בקיא בכל הנוגע לחוקים בתחום, המונחים הרפואיים בתחום וכמובן בהתנהלות מול הגופים השונים המגינים על הרופאים.

לקבלת ייעוץ ראשוני ע"י עורך דין לרשלנות רפואית בתל אביב, צרו קשר

טלפון 050-9695518 | מייל office@gutterman.org

Open chat
דילוג לתוכן