דף הבית » מאמרים » ביטוח אחריות מקצועית לרופאים – למניעת מקרי רשלנות רפואית

ביטוח אחריות מקצועית לרופאים – למניעת מקרי רשלנות רפואית

רופאים רבים, העובדים במדינת ישראל מוצאים עצמם במצב בלתי אפשרי כמעט. עליהם לתת טיפול מסור למטופליהם ולבצע את כל הבדיקות והטיפולים הנדרשים, כשמצד אחד נושפת מערכת הבריאות בעורפם ומגבילה כלכלית את צעדיהם (לנוכח המחיר הגבוה של בדיקות אלו והתקציב המוגבל של מערכת הבריאות), ומאידך, רובץ עליהם האיום של תביעות רשלנות רפואית מצד חולים שמצאו עצמם בצד ה"חסכוני"… של המערכת. כיצד יכולים הרופאים להגן על עצמם מפני תביעות אלה וכיצד יכולים לשפר את מעמדם המקצועי ?

כיצד יכולים רופאים להגן על עצמם מפני תביעת רשלנות רפואית?

רופאים מוגדרים כבעלי מקצוע ייחודי, לפיכך מרביתם בוחרים לבטח עצמם בפוליסת "אחריות מקצועית" המוצעת על ידי מרבית חברות הביטוח. לעיתים, מוצע ביטוח זה במסגרת המוסד הרפואי בו רופאים אלה עובדים, ולעיתים הם נדרשים לפוליסה עצמאית או להרחבת הפוליסה הקיימת.
סטטיסטיקות מראות, אגב, שמרבית הרופאים החשופים לתביעות רשלנות רפואית הם רופאי נשים וגניקולוגים, כמו גם כירורגים ומנתחים. בקצה הסקאלה השנייה של מי שחפים כמעט מתביעות רשלנות רפואית מצויים קרדיולוגים ומי שעוסקים בבריאות הנפש.

ביטוח אחריות מקצועית הכרחי עבור רופאים

בישראל מוצע ביטוח אחריות ממשלתי רק עבור מי שעובדים בבתי חולים, אולם רופאים שעובדים באופן פרטי, ואפילו מי שעובדים בקופות החולים, נדרשים לבטח את עצמם באופן עצמאי. ביטוח אחריות רפואית מקצועית עבור רופאים נדרש להיות ארוך במיוחד ולשנים רבות, זאת לנוכח חוק ההתיישנות המאוחר בתביעות אלה, היכול להגיע לעיתים גם עד ל-25 שנה מיום קרות מקרה הרשלנות הרפואית (זאת במקרה של רשלנות רפואית בלידה למשל, או אז אורך התוקף המשפטי עד ל-7 שנים מיום הגעתו של הנפגע לגיל 18 שנים).

כיצד נקבעת פרמיה של ביטוח אחריות מקצועית לרופאים ?

מטרתו של ביטוח אחריות מקצועית לרופאים היא להגן עליהם, כאמור, במקרי רשלנות רפואית ולפצות במקומם את התובעים אם יואשמו בתביעות אלה. גובה הפרמיה של ביטוחים אלה נקבעת על פי מידת הסיכון הכלכלי אליו נחשפת חברת הביטוח במקרה של תביעת רשלנות רפואית, כך שעל מנת לקבוע את הפרמיה מבצעת חברת הביטוח שקלול של הפיצוי הממוצע שנקבע לתביעות מסוג זה, כמו גם תפוצתן בתחום העיסוק הספציפי של הרופא.
בנוסף לאלה, משקללת חברת הביטוח גם את מספר שנות הניסיון העומדות מאחורי הרופא, האם ישנן בעברו תביעות רשלנות רפואית והאם יש לו עבר פלילי אחר. בהתחשב בכל הגורמים הנ"ל, גם כאשר מדובר ברופא עם "גיליון הרשעות נקי", הרי שתשלומי הפרמיה בעבור ביטוח אחריות מקצועית מהווים הוצאה כספית משמעותית, שעלולה להגיע לעיתים לאלפי דולרים בשנה.

לקבלת ייעוץ ראשוני ע"י עורך דין לרשלנות רפואית בתל אביב, צרו קשר

טלפון 050-9695518 | מייל office@gutterman.org

Open chat
דילוג לתוכן