דף הבית » מאמרים » רשלנות רפואית בבדיקת גסטרוסקופיה

רשלנות רפואית בבדיקת גסטרוסקופיה

רשלנות רפואית מוגדרת כמתן שירותים רפואיים שגרמו נזק למטופל וזאת בעקבות סטייה מרמת הזהירות הסבירה, אי היצמדות לנהלים או חוסר תשומת לב. כל פגיעה שנגרמת לאדם בעקבות רשלנות רפואית עשויה להיות הרת אסון ולגרום לנזקים גדולים, כך גם לגבי בדיקות גסטרוסקופיה שמחייבות מיומנות גבוהה של הרופא המבצע. להלן כל המידע בנושא זה.
מהי גסטרוסקופיה?
גסטרוסקופיה הינה שיטה שבעזרתה ניתן להתבונן בצורה מוחשית בדרכי העיכול העליונות שהן הוושט, הקיבה והתריסריון (החלק הראשון של המעיים). הבדיקה מבוצעת באמצעות החדרת צינור זעיר שבראשו מצלמה המחוברת לסיב אופטי ובעזרתה ניתן לאבחן מחלות באיברים אלו, לברר את סיבתם של תסמינים שונים, לטפל בבעיות בו במקום (למשל, עצירת דימום) ולקחת דגימות לביופסיה. מאחר ומדובר בפרוצדורה רפואית רגישה, הרי שכל מקרה של רשלנות במהלך הביצוע עשוי לגרום לפגיעה חמורות שעלולות להתבטא במספר אופנים:
• פגיעה פיזית- ביצוע בדיקת הגסטרוסקופיה בידי מי שאינו מורשה לכך או חוסר תשומת לב עשויים לגרום לפגיעות פיזיות במטופלים כגון ניקוב הוושט או הקיבה, החרפת הדימום במקרה של דימום קיים, התפתחות זיהומים לאחר הבדיקה ועוד. חשוב מאוד לשים לב להתפתחות תופעות לוואי לאחר הבדיקה, שכן הן עשויות להצביע על כך שהבדיקה בוצעה ברשלנות.
• פספוס מחלה קיימת- כאמור, בדיקת הגסטרוסקופיה נועדה בין היתר לאבחן מחלות פעילות במערכת העיכול העליונה ולאתר את מקורם של תסמינים שונים. בדיקת גסטרוסקופיה שבוצעה ברשלנות עשויה להסתכם ב- "היעדר ממצאים" וזאת בזמן שבדיקה שהייתה מבוצעת "לפי הספר" הייתה עולה על הבעיה ללא קושי. כך למשל מטפלים שהתרשלו בתפקידם עשויים לפספס גידולים ממאירים או דימומים ולשחרר את המטופלים שלהם לביתם, כאמור, עם אבחנה שלא עלתה על ממצאים חשודים כאשר ישנה מחלה פעילה, לעיתים אף חמורה ביותר.
• אי הפנייה לבדיקה מלכתחילה – לעיתים רבות רשלנות רפואית עשויה לנבוע לאו דווקא מביצוע פעולה רפואית ברשלנות, אלא מאי ביצועה מלכתחילה למרות שכל העדויות מורות על תקפותה במקרה הספציפי. כך למשל, רופא עשוי להיתבע בגין רשלנות רפואית משום שמנע ולא המליץ על ביצוע בדיקת גסטרוסקופיה עבור מטופל שדיווח על כאבי בטן עזים וצואה שחורה (רמז לגידול סרטני). כנ"ל לגבי שאר ההתוויות שמחייבות להפנות את תשומת ליבו של הרופא לבעיה קיימת ושליחה לאבחון באמצעות בדיקת גסטרוסקופיה.
חשוב להדגיש כי תביעות בגין רשלנות רפואית אינן יכולות להחזיר את המצב לקדמותו ולמנוע את הנזק מלכתחילה. הן כן נועדו לפצות את הנפגעים בגין הנזק שנגרם להם המשקף את מידת הפגיעה. במידה ואתם סבורים כי נפגעתם ממקרה רשלנות רפואית בבדיקת גסטרוסקופיה, צרו קשר עוד היום עם עורך דין המתמחה בכך.

לקבלת ייעוץ ראשוני ע"י עורך דין לרשלנות רפואית בתל אביב, צרו קשר

טלפון 050-9695518 | מייל office@gutterman.org

Open chat
דילוג לתוכן